قیمت ورق ام دی اف و انواع روکش آن
ورق ام دی اف یکی از متریال ساختمانی پرکاربرد در صنعت ساختمان است. ام دی اف جایگزین مناسب و ارزان قیمتی برای چوب در تولید مبلمان و دکوراسیون داخلی است. MDF میتواند در تولید کابینت آشپزخانه، میز تلویزیون یا تی وی وال، پارتیشن، کمد، درب، جاکفشی، غرفه سازی نمایشگاه و… استفاده شود. مجموعه عواملی در قیمت گذاری این ورق موثرند که در ادامه به آنها میپردازیم.
آنچه در این مقاله خواهیم خواند:
- ام دی اف چیست؟
- دسته بندی ام دی اف براساس روکش
- قیمت ورق ام دی اف و عوامل تعیین کننده
- کابینت ام دی اف آشپزخانه
ام دی اف چیست؟
تخته چوبی ساخته شده از خرده چوب آمیخته با رزین که تحت شرایط حرارت و فشار بالا تولید میشود. زمانیکه تراکم این ورق متوسط باشد ام دی اف نامیده میشود، اگر تراکم ورق پایین باشد آن را نئوپان گویند و ورقهای با تراکم بالا را اچ دی اف نامند.
دسته بندی ام دی اف براساس روکش
مهم ترین دسته بندی ام دی اف براساس روکش آن است. که در دو نوع خام و روکش دار در بازار موجود است. زمانیکه در بازار از ورق ام دی اف صحبت میشود معمولا منظور ورقهایی با مغزی mdf و روکش ملامینه است که از مزایایی نظیر هماهنگ بودن رنگ نوار لبه با سطح رویه، قیمت مناسب و تنوع در طرح و رنگ برخوردار است. ازسایر روکشهای موجود در بازار میتوان ورق ام دی اف هایگلاس، پلی گلاس، ممبران، روکش چوب و ورق ام دی اف طرح بتون را نام برد. MDF از نظر ضخامت هم قابل دسته بندی است اما پرمصرف ترین آن ورق ۱۶ میلیمتری است. موارد ذکر شده در بالا نظیر میزان تراکم، نوع روکش و ضخامت در قیمت ورق ام دی اف موثر است.
- روکش طبیعی (چوب)
- روکش مصنوعی
روکش طبیعی کابینت (چوب):
یک لایه نازک از چوب طبیعی روی ورق mdf خام کشیده میشود. نمای بسیار زیبا و طبیعی ایجاد شده تشخیص آن را از چوب طبیعی برای غیر متخصصین دشوار میکند. استفاده ورق روکش چوب در ساخت کابینت و دکوراسیون داخلی در عین ایجاد جذابیت، مقرون به صرفه نیز هست.
روکش مصنوعی کابینت:
ام دی اف را میتوان با انواع روکشهای مصنوعی پوشش داد و بر مقاومت آن افزود. پرکاربردترین آنها در دکوراسیون داخلی عبارتند از:
- روکش ملامینه
- ورق هایگلاس
- روکش پی وی سی (ممبران)
- روکش لمینت
قیمت ورق ام دی اف و عوامل تعیین کننده
برند ورق ام دی اف و کارخانه تولیدکننده نقش اصلی را در تعیین قیمت دارد. البته نوسانات بازار هم در آن دخیل است. تولیدکنندههای مختلف، تکنولوژیهای متفاوتی دارند و محصولات متفاوتی از لحاظ کیفیت مغزی، روکش و ضخامت تولید میکنند. هر دونوع ورق ام دی اف خارجی و ایرانی در بازار موجود است. هرچند سهم بازار ورق ام دی اف ایرانی خیلی بیشتر است و مواردی نظیر ورق ام دی اف فرامید و تیسان کیفیت قابل قبولی دارند؛ اما ورق های ام دی اف خارجی مانندAGT نیز در دسترس هستند. سلیقه و بودجه کارفرما تعیین میکند از کدام نوع استفاده شود. راه انتخاب بهترین ورق متناسب با پروژه شما، مشاوره با تولیدکننده دکوراسیون داخلی متخصص است.
کابینت ام دی اف آشپزخانه
از برجسته ترین کاربردهای ورق ام دی اف ساخت انواع کابینت آشپزخانه است. کابینت مدرن ملامینه و کابینت های گلاس، کابینت کلاسیک روکش چوب و یا کابینت نئوکلاسیک ممبران همه ساخته شده از انواع روکش ام دی اف هستند. علاوه بر درب کابینت، ورق ام دی اف ماده اصلی ساخت بدنه کابینت نیز هست. با توجه به کاربرد گسترده آن در تولید کابینت و کمد، قیمت روز ورق ام دی اف نقش تعیین کننده ای در برآورد قیمت کابینت و کمد دارد.
روکش ورق MDF | نوع کابینت/ ویژگی |
ورق ام دی اف خام | بدون روکش و احتمال خراش و آسیب |
روکش ملامینه | کابینت ام دی اف/ مقاوم در برابر سایش |
روکش پلکسی گلاس | کابینت هایگلاس/ دارای براقیت و با دوام |
پی وی سی وکیوم شده | کابینت ممبران/ مقاوم و ضدخش |
روکش چوب | کابینت روکش چوب/ نمای چوب طبیعی |
گروه طراحی داخلی چکاد از سه برند ام دی اف مطرح بازار مواد اولیه پروژهها را تامین میکند. مشاهده عکاسی اختصاصی از کالیته ام دی اف انتخاب طرح و رنگ مناسب را برای شما آسان میکند.